Γιορτάζουν
Ξεφυλλίστε το νέο μας κατάλογο κάνοντας κλικ στο εξώφυλλο

Beste Freunde

Η μέθοδος Beste Freunde απευθύνεται σε αρχάριους μαθητές στην Ελλάδα από 11 ετών. Μέσα από τρεις τόμους οδηγεί στο επίπεδο Β1 του Κοινού Ευρωπαїκού Πλαισίου Αναφοράς, ενώ κάθε ένας από τους τόμους αυτούς προετοιμάζει για τις εξετάσεις του αντίστοιχου επιπέδου. Συγχρόνως λαμβάνονται υπόψη ήδη από τον πρώτο τόμο οι απαιτήσεις της εξέτασης επιπέδου Β1 και οι μαθητές προετοιμάζονται ήδη από πολύ νωρίς συστηματικά για τον τελικό στόχο που είναι η εξέταση Zertifikat B1 (Ινστιτούτο Goethe και ÖSD).

Μια ομάδα έξι εφήβων κρατάει στους μαθητές συντροφιά μέσα από τις σελίδες του Beste Freunde, καθώς παρουσιάζουν την καθημερινή τους ζωή στη Γερμανία μέσα από διασκεδαστικές ιστορίες που προσφέρουν στους μαθητές το κατάλληλο κίνητρο για την καλύτερη εκμάθηση της γλώσσας. Μία από τους έξι έφηβους πρωταγωνιστές είναι και η ελληνικής καταγωγής Άννα Πανταζή, που μιλάει και τις δύο γλώσσες. Μιλώντας για τα βιώματά της στην Ελλάδα δίνει στους μαθητές το απαραίτητο λεξιλόγιο που χρειάζονται για να μιλήσουν συγκεκριμένα για την καθημερινότητά τους.
Κάθε τόμος περιλαμβάνει 18 πολύ σύντομα κεφάλαια προσφέροντας γρήγορη εναλλαγή στο μάθημα. Η λεπτή αυτή διδακτική σειρά δουλεύεται άνετα με λίγες διδακτικές ώρες την εβδομάδα, διαθέτοντας ωστόσο και πλούσιο επιπλέον υλικό για προαιρετική χρήση.
Το Βιβλίο ασκήσεων, απόλυτα εναρμονισμένο με το Βιβλίο του μαθητή, προσφέρει ποικιλία ασκήσεων με ιδιαίτερη έμφαση στη γραμματική, τη συγκριτική εκμάθηση του λεξιλογίου καθώς και την εξάσκηση του γραπτού λόγου.
Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας υπάρχουν στο Βιβλίο του μαθητή μια επαναληπτική ενότητα, πληροφορίες για τις γερμανόφωνες χώρες, ασκήσεις διαμεσολάβησης, προτάσεις για projects και μια συνοπτική παρουσίαση της διδακτικής ύλης με εξηγήσεις στα Ελληνικά. Αντίστοιχα, το Βιβλίο ασκήσεων περιλαμβάνει σελίδες με επαναληπτικές ασκήσεις λεξιλογίου και γραμματικής, προετοιμασία για τις εξετάσεις του εκάστοτε επιπέδου καθώς και εξάσκηση της κατανόησης γραπτών κειμένων. 

Οι χρήστες smartphone ή tablet έχουν μέσω της δωρεάν εφαρμογής Hueber Media-App άμεση πρόσβαση σε όλα τα ακουστικά κείμενα και τις ταινίες μικρού μήκους.

Einstufungstest
Einstufungstest (Anweisungen und Lösungen für den Lehrer)
Progressionsplan zum Einsatz von treffend! A2, Alles klar? und Schreib es richtig
Progressionsplan zum Einsatz von Grammatikland
Progressionsplan zum Einsatz von Meine Grammatik
Progressionsplan zum Einsatz von treffend! Β1
Prüfungsformat ÖSD KID A2 im Lehrwerk Beste Freunde

 


Top